5 savjeta za nove Artitudice

Pratite našu stranicu već neko vrijeme i konačno ste donijele odluku da nam se pridružite na treninzima? Bravo! To je odluka koju sigurno nećete požaliti. Pred vama je divan period sklapanja novih prijateljstava, savladavanja nove vještine, oblikovanja i prihvaćanja svoga tijela, ali i jako zabavnih treninga!

Pripremili smo za vas 5 savjeta koji će vam olakšati početak i odgovoriti na pitanja koja vam se trenutno motaju po glavi:

1.  KOJI JE PRAVI PROGRAM ZA MENE?

Pročitala si opis svakog programa, no još nisi sigurna što želiš? Nema problema, dođi na besplatni probni trening svakog programa i onda odluči. Možda se odmah zaljubiš u jedan program, a možda ti više odgovara kombinacija. Pravi program za tebe je onaj na kojemu se najbolje zabavljaš :). No, ako si još neodlučna evo nekoliko smjernica:

STRONG&FLEXY – odličan program za početnike u vježbanju i one koji su imali dužu pauzu. Program srednjeg intenziteta koji pokriva sve mišićne skupine i razvoj fleksibilnosti cijelog tijela.  Može poslužiti kao priprema ili dopuna za Aerial arts programe (Pole dance, Ples na svili).

POLE DANCE –ovaj program kreirali smo tako da polaznici dobiju kompletan workout dio u kojemu se radi na razvoju snage, kondicije i fleksibilnosti, te dio plesa na šipkama koji mnogima predstavlja nešto više od samog treninga. U ovom dijelu treninga razvija se osjećaj samopouzdanja, ženstvenosti i prihvaćanja svog tijela.  Pole dance idealan je za sve koji žele postati i ostati fit, zaljubiti se u svoje tijelo i veseliti se svakom novom treningu.

PLES NA SVILI – program omiljen među djevojčicama i mlađim djevojkama. Nešto zahtjevniji za potpune početnike od ostalih programa. Ples na svili je vještina koja zahtijeva hrabrost i predanost. Odaberi ovaj program ako si energična, uporna i ne daš se lako obeshrabriti ;).

HEELS FUSION – plesne koreografije na tlu u štiklama ili bez! Program koji te oslobađa svakog stresa i dopušta izražavanje emocija kroz pokret i ples. Odaberi ovaj program ako želiš otkriti svoju senzualnu stranu i naučiti zavidne plesne pokrete.

SPINNING POLE COMBO – idealan u kombinciji s drugim programima. Odaberi ovaj program ako želiš naučiti plesne koreografije na rotirajućoj šipci. Potpuni početnici su dobrodošli, no oni koji se već bave Pole dance-om brže će savladati koreografije.

2. ŠTO TREBAM PONIJETI NA PRVI TRENING?

Koji god program si odabrala za početak, najbolje ćeš se osjećati u tajicama i udobnoj majici. Možeš ponijeti čiste tenisice za prvi dio treninga, a u drugom dijelu radimo bose ili u čarapicama. Ako si se odlučila za program Heels Fusion ponesi svoje najudobnije štikle. Trebat će ti i vlastiti ručnik, kao i bočica s vodom. Kratke hlačice i topić će biti tvoja oprema za Pole dance treninge tek kada budeš spremna raditi elemente u zraku.

3.  HOĆU LI JA TO MOĆI?

Znamo da si u nekom trenutku ovo pomislila. Možda te baš ta misao kočila da se i ranije ne prijaviš. No, bez brige, odgovor na ovo pitanje je samo jedan: Hoćeš! Da, elementi koje vidiš na slikama i videima izgledaju baš zahtjevno i komplicirano, ali nitko ne očekuje da dođeš na prvi trening i odmah sve možeš. Učenje započinje savladavanjem osnova na koje se kasnije grade sve zahtjevniji elementi. I to je sve što trebaš znati za početak. Trenerica će te voditi kroz cijeli proces, ti se samo opusti i uživaj u treningu :).

4.  ŠTO AKO NE BUDEM MOGLA PRATITI GRUPU?

Imamo dobre vijesti za tebe – nikada ne moraš pratiti grupu. Čvrsto vjerujemo da se svi trebaju razvijati svojim tempom i nikada se nemoj uspoređivati s drugima. U grupi ćeš pronaći podršku i društvo, ali nikako ne konkurenciju.  Neke stvari ćeš napraviti brže od drugih, a za neke će ti trebati više vremena. I to je u redu :).

5.  BILA SAM NA PRVOM TRENINGU I BILO MI JE TEŠKO

Naravno da je bilo teško, možda si zaradila i upalu mišića prvi put nakon dugo vremena…Nije li to upravo ono zbog čega si došla? Probila si svoju komfort zonu kako bi učinila nešto dobro za sebe i svoje zdravlje. Napravila si prvi korak ka promijeni i svaki početak je težak. Budi ponosna na sebe i dođi na sljedeći trening, pa odradi koliko možeš. Zapamti, loš je trening samo onaj na koji nisi otišla! Nećemo lagati i reći da će s vremenom postati lakše, ali ti ćeš postati jača!

 

I za kraj, hvala ti što si postala dio naše zajednice i nadamo se da će Artitudo biti tvoje sretno mjesto gdje možeš biti potpuno svoja i opuštena. 💜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *