Flexility

Opis programa

Program koji obuhvaća vježbe mobilnosti, aktivnog i pasivnog istezanja. Kombinacija ove tri aktivnosti poboljšava pokretnost cijelog tijela a time i kvalitetu života. Mobilnost je maksimalna funkcionalna pokretljivost pojedinog zgloba ili skupine zglobova, a fleksibilnost pokretljivost, sloboda pokreta ili mogući opseg pokreta u pojedinom zglobu, skupini zglobova ili cijelom tijelu.

Aktivno ili dinamičko istezanje je povećavanje fleksibilnosti kroz pokret dok je statično istezanje povećanje fleksibilnosti kroz zadržavanje određenog pokreta.

Stil života i nedostatak vremena, kao i neinformiranost, dovode do izbjegavanja navedenih aktivnosti a na taj način i do preopterećenja mišićnog i koštanog sustava zbog čega najčešće dolazi do bolova i ozljeda. Ukoliko želite poboljšati vašu mobilnost i fleksibilnost i opustiti se na kraju radnog tjedna, ovo je program za vas.

Kako izgleda trening 

Prvi dio treninga je usmjeren na vježbe mobilnosti koje uključuju i vježbe snage i aktivnog istezanja dok je drugi dio treninga posvećen statičnom istezanju.

Vježbe su prilagođene mogućnostima vježbača.

Trajanje programa: 60min

Potrebna oprema: dugačke hlače (tajice, trenirka), čarape, ručnik, voda

Kome je program namijenjen: svima između 15 i 50 godina