Pole fitness

Opis programa

Ples na šipci razvija snagu, pokretljivost, fleksibilnost, izdržljivost ali uz sve te fizičke aspekte razvija i njeguje psihičko zdravlje. Treninzi i sama vještina su vrlo zahtjevni te je potrebna mentalna snaga i volja koji se tijekom vremena još više razvijaju. Pozitivno utječe na samopouzdanje i na percepciju vlastitog tijela i uma.

Pole fitness je zapravo ples na šipci koji je više usmjeren na sportski aspekt ove vještine.

Pole fitness program ,uz ples na šipci, uključuje i dio treninga na kojemu se odrađuju vježbe snage, kružni kao i HIIT treninzi, te vježbe snage i kondicioniranja uz pomoć same šipke. Na taj način zapravo dobijete dva treninga u jednom!

Kako izgleda trening

U prvom dijelu treninga usmjereni smo na pripremu tijela na fizičke napore koji dolaze te se rade vježbe za zagrijavanje i razgibavanje. Nakon temeljitog zagrijavanja slijedi kraći trening snage i kondicioniranja, a nakon toga slijedi ples na šipci. Na kraju treninga se potrebno istegnuti i opustiti.

Trajanje programa: 90min

Potrebna oprema: udobna sportska odjeća (za početnike se preporučuju dugačke hlače ili tajice te majica ili top), čiste čarape ili patike, ručnik

Kome je program namijenjen: svima starijima od 15 god bez obzira na spol i fizičku spremu